Regler och ordning i all ära men vissa gym är drivna av idioter.
All respekt till de som vill gå in på sitt gym, rycka i en hantel och stå på crosstrainern i 15 minuter för att komma i form till sommaren, de har trots allt tagit sig till gymmet vilket är ett steg i rätt riktning. Vi andra däremot, som har tyngre mål att nå skall inte behöva leva efter idiotiska regler utan grund.

Här är en kort lista på de dummaste och mest idiotiska gymreglerna jag har sett. Utan inbördes ordning.

1. Förbjudet att använda magnesium! – Visst att det blir lite dammigt på golvet men det är en grundläggande förutsättning att faktiskt kunna hålla i vikten när man tränar.

2. Förbjudet att göra oväsen när man marklyfter – Den dagen en PT visar mig hur man marklyfter tungt utan att väsnas, så kommer jag förmodligen fortfarande skita i den regeln.

3. Inga olympiska lyft! – Kanske för att det väsnas, kanske för att gymägaren tycker det är farligt, vad vet jag. idiotiskt är det iaf!

4. Inga bälten! – Va?! På riktigt?

5. Förbjudet att grymta, frusta eller låta verbalt vid lyft – Okey, man behöver inte överdriva men vid ett maxlyft eller i slutet av ett tungt set kan ett vrål eller stön ske ofrivilligt. Kamma sig!

6. Ingen gymbag i gymmet – Det heter inte gymbag för inte. Viss utrustning som behövs(band, kedjor, greppredskap, bälte, vattenflaska, magnesium etc) vore alldeles för jobbigt att bära runt var för sig.

7. Filmning förbjuden! – Ibland undrar man vilka idioter som sätter upp dessa regler. Vad för skada gör en filmkamera? Vid en formkoll är en filmkamera ovärderlig.

8. Inga vikter över 180kg! – Om jag inte hade haft en avsky för smileys hade ni sett en face-palm-smiley här.

9. Vila inte för länge mellan seten. – Bara idiotiskt formulerat. Vi förstår nog alla innebörden av denna regeln men det borde stå “låt andra använda redskapet medan du vilar.”

10. Endast t-shirts och långärmat tillåtet, inga linnen! – Jag personligen använder t-shirt 9 fall av 10 men ibland är ett linne gött. Vissa kanske tar illa upp, känner sig hotade eller tycker att man skryter. Dessa människor behöver odla ett par kulor och sluta vara så satans lättstötta.

Vad är de konstigaste, dummaste och sämsta reglerna du har stött på eller hört talas om? Lämna en kommentar.

Styrka till din inkorg

 


Följ Styrkebloggen via mail.
Jag lovar att inte spamma dig! :)

Prenumeration genomförd!