Innan du köper tillskott..

Det första du ska göra innan du köper massa tillskott, nästan oberoende vad för sort, är att du ska sköta din mat, vila och träning. Saknar du en av dessa tre grundpelare så kommer inte tillskott att hjälpa dig nämnvärt.
Innan du köper massa protein tex, försök få i dig tillräckligt med protein via din kost istället.
När du väl har finslipat kost, träning och vila så kan du besluta dig om du behöver extra protein.
Dock finns det ett par undantag till detta, enligt mig.

3 tillskott som ger mest för pengarna

Det finns mycket tillskott på marknaden i häftiga förpackningar som lovar mycket men hur hittar man då rätt?
Du kommer väldigt långt på bara tre tillskott som du kommer ha mycket nytta av oavsett om du är nybörjare eller en mer inbiten gymråtta.
Dessa tre tillskott är, precis som alla andra tillskott, inte ett måste när man tränar. Man klarar sig bra med en ordentlig och varierad kost, men enligt mig ger dessa tre tillskott bra effekt för de allra flesta.

Notera att tillskott skiljer sig ofta väldigt lite tillverkare emellan.
Ska du köpa whey-protein eller kreatin monohydrat så är det ena sällan bättre än det andra. Det som oftast skiljer är: pris, förpackning, smak och i vissa fall löslighet.
Star Nutrition är gymgrossistens egna märke och håller därför ett lågt pris med bra kvalitet. Det är ett säkert val om man inte orkar gräva så djupt och jämföra högt och lågt.
Nedan är de tre bästa tillskotten listade enligt min egen åsikt och erfarenhet

1. Omega-3

 

Omega-3 fördelaktigt att äta tillskott av om du inte äter fisk varje dag. Tillskott av Omega-3 ska tas i samband med E-vitamin för att begränsa de oxidativa, negativa effekterna (fria radikaler) enligt forskare på Chalmers.
Länk: http://publications.lib.chalmers.se/records/fulltext/181742/local_181742.pdf

Att omega-3 sedan ger positiva effekter på libido (dvs sexlust) och allmänt välbefinnande är inte fy skam heller.
Enligt egen erfarenhet så tar det cirka 1-2 veckor av omega-3 tillskott för att märka skillnad på sexlusten.
Källa: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC533861/

Jag köper mina tillskott via gymgrossisten.

omega3starnutrition Omega-3 på gymgrossisten.

Vill du ha lite mer valfrihet så kan du kika efter Omega-3 tillskott på amazon. Om du klickar på nedan länkar så får jag några kronor per köp men du får såklart välja själv och kan enkelt bara öppna en ny sida och gå in på amazon via din webbläsare. :)

 

2. Kreatin

Även kreatin är helt oslagbart som tillskott. Det är billigt, effektivt och helt riskfritt.
Kreatin produceras i kroppen och du får även i dig en stor del när du äter kött.
För att utnyttja kreatinets positiva effekter till max krävs dock att du tar tillskott av det. Eller att du äter 3 kilo kött om dagen. Tillskott är därför både billigare och smidigare.
Kreatin gör dig genuint stark och hjälper dig kräma ut ett par fler repetitioner än vanligt. Om du vill veta mer så kan du läsa en tidigare artikel som heter “Kreatin – Allt du behöver veta”

Det bästa kreatinet, både i avseende på effekt, pris och löslighet är enligt mig helt klart Star nutrition monohydrat, väldigt billigt, lättlösligt och bra!

kreatinmonohydratstarnutrition
Star Nutrition Monohydrat från gymgrossisten.

 

3. Whey proteinpulver

För det första, proteinpulver är inget mirakelmedel. Du blir inte biff bara för att du dricker en shake om dagen. Det är inte nödvändigt för att du ska få bra, eller till och med fantastiskt bra resultat från träningen.
Men det finns ändå ett par anledningar till att köpa proteinpulver. Så länge man köper och använder det av rätt anledning så är det ett bra tillskott som jag rekommenderar. Det kostar inte mycket, det är helt och hållet riskfritt och det kan fylla flera syften och hjälpa en del individer i olika situationer att hålla uppe sitt proteinintag. Jag har skrivit lite mer utförligt om tillfällen då proteinpulver kan vara bra, och när det till och med kan vara slöseri. Läs om det här: http://www.styrkebloggen.se/kosttillskott/proteinpulver-overskattat-tillskott/

Personligen köper jag Whey-protein från gymgrossisten. Det är billigt, gott, blandas bra och helt enkelt prisvärt. Mintsmak rekommenderas starkt!!
 

Kommentera gärna på artikeln nedan eller på http://www.facebook.com/styrkebloggen

Styrka till din inkorg

 


Följ Styrkebloggen via mail.
Jag lovar att inte spamma dig! :)

Prenumeration genomförd!